Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Ruská Belgorodská oblasť po ostreľovaní predĺžila prázdniny

Ukrajina, ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ruské úrady uviedli, že v sobotu počas ostreľovania zahynulo v Belgorode 25 ľudí.

Moskva 4. januára (TASR) – Úrady ruskej Belgorodskej oblasti, ktorá hraničí s Ukrajinou, vo štvrtok oznámili, že niektoré školy zostanú zatvorené až do 19. januára. Ako dôvod uviedli ukrajinské ostreľovanie počas uplynulého víkendu. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

"Týmto oznamujem prijaté rozhodnutie predĺžiť v niektorých obvodoch školské prázdniny od 9. do 19. januára," uviedol oblastný gubernátor Viačeslav Gladkov. Rozhodnutie sa týka aj mesta Belgorod.

"Na technických vysokých školách a univerzitách v týchto obvodoch (s predĺženými prázdninami) odporúčame dištančnú výučbu," dodal Gladkov s tým, že prázdniny sa môžu ešte predĺžiť.

Mesto Belgorod sa nachádza približne 30 kilometrov od štátnej hranice s Ukrajinou a od začiatku ruského vojenského útoku na Ukrajinu vo februári 2022 bolo opakovane cieľom ukrajinského ostreľovania.

Ruské úrady uviedli, že v sobotu počas ostreľovania zahynulo v Belgorode 25 ľudí. Išlo o najkrvavejší takýto útok od februára 2022, napísala AFP.

Ruský prezident Vladimir Putin v reakcii na sobotňajší ukrajinský útok prisľúbil zvýšenie intenzity ruských útokov vedených proti Ukrajine.