Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Ruská FSB tvrdí, že zmarila tento rok na Kaukaze šesť útokov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Bortnikov v tejto súvislosti spomenul, že štyria spomedzi piatich páchateľov augustovej série útokov na policajné ciele v Čečensku nemali ani 18 rokov.

Moskva 9. októbra (TASR) - Šesť teroristických útokov v severokaukazskom regióne Ruskej federácie sa podarilo od začiatku roka 2018 zmariť ruskej Federálnej bezpečnostnej službe (FSB). Na utorkovom zasadaní Národného protiteroristického výboru (NAK) v dagestanskej Machačkale o tom informoval riaditeľ FSB Alexandr Bortnikov.

Podľa jeho slov FSB zlikvidovala v spomínanom regióne od začiatku roka 50 teroristov. Zadržala ďalších 63 teroristov a ich 142 komplicov. Teroristická hrozba v oblasti však napriek tomu nepominula, pretože svoje aktivity na región chcú rozšíriť aj medzinárodné teroristické organizácie, pripomenul a dodal, že sa tieto plány opierajú o návrat džihádistov z krízových oblastí, ale aj o intenzívne šírenie ich ideológie medzi mladými ľuďmi.

Bortnikov v tejto súvislosti spomenul, že štyria spomedzi piatich páchateľov augustovej série útokov na policajné ciele v Čečensku nemali ani 18 rokov. Navyše pripomenul, že tohtoročné útoky teroristov na kresťanské kostoly v Groznom a Kizľare mali poslúžiť podnieteniu konfliktov medzi náboženskými komunitami.