Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Potopila sa ruská vojenská loď. Zrazila sa s loďou plnou oviec

Na snímke turecký policajný čln hliadkuje v hmle v Bosporskom prielive v tureckom Istanbule 27. apríla 2017. Foto: TASR/AP

Všetkých 78 členov ruskej posádky sa podarilo zachrániť. V bezpečí sú aj členovia posádky nákladnej lode.

Istanbul 27. apríla (TASR) - Loď ruského námorníctva sa dnes pri tureckom pobrežnom meste Kilyos zrazila s plavidlom prepravujúcim viac ako 8000 oviec, ktoré smerovalo z Rumunska do Jordánska. Informovali o tom turecká tlačová agentúra Anadolu, ruská televízna stanica NTV, ako aj tlačové agentúry TASS a DPA.

Turecká pobrežná stráž evakuovala z ruskej lode všetkých 78 členov posádky a dostala ich do bezpečia.



Loď ruského námorníctva sa po kolízii potopila. Pri incidente nedošlo k zraneniam ani úmrtiu osôb, neregistrujú ani nezvestných.

Zrážku potvrdilo aj ruské ministerstvo obrany. Podľa neho išlo o prieskumné plavidlo, ktoré sa zrazilo s civilnou loďou v juhozápadnej časti Čierneho mora, asi 40 kilometrov od Bosporu.

Nákladná loď vezúca ovce sa plavila pod vlajkou afrického štátu Togo. Toto plavidlo nebolo poškodené a aj zvieratá sú po incidente v poriadku.

Príčinu kolízie objasní až prebiehajúce vyšetrovanie. Podľa televíznej stanice NTV ňou mohla byť hustá hmla v oblasti, čo však oficiálne miesta zatiaľ nepotvrdili.

Turecký premiér Binali Yildirim vyjadril predsedovi ruskej vlády Dmitrijovi Medvedevovi poľutovanie nad incidentom.