Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Ruské a francúzske letectvo sa dohovárali na postupe proti IS v Sýrii

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, archívne foto Foto: TASR/AP

Ruská štátna tlačová agentúra TASS dnes oznámila, že minister zahraničných vecí Sergej Lavrov navštívi 25. novembra Turecko, aby tam rokoval o Sýrii.

Moskva 19. novembra (TASR) - Dôstojníci ruského a francúzskeho letectva boli dnes v telefonickom kontakte v záujme spoločného postupu proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS) v Sýrii. S odvolaním sa na agentúru RIA Novosti o tom informovala agentúra Reuters.

Ruské letectvo dnes uskutočnilo rozsiahle útoky na postavenia teroristov v Sýrii, kde zasiahlo zariadenia na spracovanie ropy, ktoré majú pod kontrolou militanti Islamského štátu. Agentúre RIA Novosti to povedali pracovníci ruského generálneho štábu.

Podľa tohto zdroja ruské lietadlá vypálili na ciele Islamského štátu v provinciách Aleppo a Idlíb 12 riadených raketových striel.

Ruská štátna tlačová agentúra TASS dnes oznámila, že minister zahraničných vecí Sergej Lavrov navštívi 25. novembra Turecko, aby tam rokoval o Sýrii. Agentúra uviedla, že informáciu má od ruského ministerstva zahraničných vecí.