Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Ruské jednotky umiestnené v Bielorusku začnú vojenské cvičenie

Ruský prezident Vladimir Putin v sobotu 17. decembra 2022 na neznámom mieste navštevuje spoločný štáb jednotiek zapojených do ruskej vojenskej operácie na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Dnes navštívi Bielorusko ruský prezident Vladimir Putin a bude v Minsku rokovať so svojím bieloruským náprotivkom Alexandrom Lukašenkom.

Moskva 19. decembra (TASR) – Ruskí vojaci, ktorých v októbri vyslali do spoločnej regionálnej vojenskej formácie v Bielorusku, sa zúčastnia na taktickom cvičení. S odvolaním sa na ruské médiá o tom informovala agentúra Reuters, od ktorej TASR správu prevzala.

"Velenie urobí konečné hodnotenie bojaschopnosti a bojovej pripravenosti týchto jednotiek v záverečnej fáze koordinácie – po tom, ako sa uskutočnia práporové taktické cvičenia," uviedlo ruské ministerstvo obrany vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra Interfax.

Bezprostredne nebolo je jasné, kedy a kde v Bielorusku sa toto cvičenie bude konať.

V pondelok navštívi Bielorusko ruský prezident Vladimir Putin a bude v Minsku rokovať so svojím bieloruským náprotivkom Alexandrom Lukašenkom.

Bieloruské ministerstvo obrany v októbri oznámilo, že do krajiny premiestňujú 9000 ruských vojakov, aby sa stali súčasťou "regionálneho zoskupenia" ozbrojených síl, chrániaceho bieloruské štátne hranice.