Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Ruské letectvo zhodilo obyvateľom sýrskeho mesta 50 ton pomoci

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Rusko začalo vojenskú operáciu proti teroristickým skupinám na území Sýrie vlani 30. septembra na základe požiadavky sýrskeho prezidenta Asada.

Moskva 20. januára (TASR) - Ruské vzdušné sily zhodili koncom minulého týždňa 50 ton humanitárnej pomoci obyvateľom obliehaného sýrskeho mesta Dajr az-Zaur a pokračujú v humanitárnych operáciách v danom regióne. Oznámil to dnes ruský rezort obrany, ktorý citovala agentúra Reuters.

Ruské vojenské lietadlá tiež za uplynulých 24 hodín vykonali v Sýrii 16 náletov, pričom zasiahli celkovo 57 "teroristických cieľov". Vzhľadom na nepriaznivé počasie boli tieto letecké útoky obmedzené na provincie Lázikíja a Dajr az-Zaur so zámerom "vyhnúť sa obetiam z radov civilistov".

Rusko začalo vojenskú operáciu proti teroristickým skupinám Islamský štát (IS) a Front an-Nusra na území Sýrie vlani 30. septembra na základe požiadavky sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Kontingent spočiatku pozostával z 50 vojenských lietadiel a vrtuľníkov. Neskôr sa do misie zapojilo ešte 12 bombardérov a stíhačiek.