Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Ruské letectvo zlikvidovalo velenie Frontu an-Nusra

Fronta Al-Nusra Foto: TASR AP

Hovorca rezortu obrany povedal, že rozhodnutie o podniknutí leteckého útoku sa uskutočnilo po tom, čo niekoľko kanálov potvrdilo príchod teroristov a začiatok ich schôdzky.

Moskva 4. októbra (TASR) - Ruské letectvo zlikvidovalo v Sýrii velenie Frontu an-Nusra. Vodca tejto teroristickej organizácie je v kritickom stave, 12 veliteľov je po smrti, oznámil dnes hovorca ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov.

"Ruská vojenská spravodajská služba 3. októbra zistila čas a miesto stretnutia velenia Frontu an-Nusra vedeného abú Muhammadom Džuláním. Lietadlá ruských síl typu Su-34 a Su-35 boli vyslané, aby zasiahli cieľ," uviedol Konašenkov, ktorého citovala agentúra TASS.

Hovorca rezortu obrany povedal, že rozhodnutie o podniknutí leteckého útoku sa uskutočnilo po tom, čo niekoľko kanálov potvrdilo príchod teroristov a začiatok ich schôdzky.

"Po útoku vodca Frontu an-Nusra abú Muhammad Džulání utrpel mnohopočetné šrapnelové ťažké zranenia a prišiel o ruku. Podľa viacerých nezávislých zdrojov je v kritickom stave. Spolu s približne 50 osobnými strážcami bolo zabitých 12 poľných veliteľov Frontu an-Nusra vrátane Džuláního najbližšieho pomocníka - šéfa bezpečnosti Ahmada Gizaja," povedal Konašenkov. Doplnil, že zranenia utrpelo zhruba desať ďalších ľudí.

Podľa Konašenkova boli informácie o mieste pobytu velenia teroristickej organizácie zhromaždené prostredníctvom viacúrovňového spravodajského systému. Dodal, že opatrenia na likvidáciu teroristov, ktorí boli 18. septembra zapojení do útoku na pozorovateľské stanovište ruskej vojenskej polície na hranici deeskalačnej zóny v provincii Idlib, budú pokračovať.