Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Ruské médiá: Putin sa budúci týždeň zúčastní na virtuálnom summite G20

Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

Skupina 20 najväčších ekonomík sveta je zložená z 19 krajín a Európskej únie a Africkej únie.

Moskva 19. novembra (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin sa zúčastní v stredu na virtuálnom summite skupiny G20. V septembri pritom vynechal summit 20 najväčších ekonomík sveta, ktorý sa konal v Indii, informuje TASR podľa správy agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na ruské médiá.

"Vladimir Putin sa zúčastní na virtuálnom summite G20," uviedla v nedeľu ruská televízia Vesti TV s odvolaním sa Putinov program na nadchádzajúci týždeň. Televízia však neposkytla viac informácií o charaktere Putinovej účasti na summite.

India vo vyhlásení v sobotu uviedla, že premiér Naréndra Módí bude v stredu predsedať virtuálnemu summitu G20, na ktorom sa bude rokovať o kľúčových bodoch septembrového summitu v Naí Dillí.

Putin nevycestoval na posledné dve schôdzky G20 - v septembri jednu hostila India a vlani Indonézia - a namiesto seba na nich poslal ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova.

Šéf Kremľa vycestoval len na zopár zahraničných ciest odvtedy, čo na neho Medzinárodný trestný súd (ICC) v marci vydal zatykač za údajné protizákonné deportácie ukrajinských detí.

Skupina 20 najväčších ekonomík sveta je zložená z 19 krajín a Európskej únie a Africkej únie.