Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Ruské ministerstvo: Podozriví z útoku sú cudzí štátni príslušníci

Na snímke billboard s nápisom "Smútime 22.3.2024" na diaľnici po piatkovom útoku v koncertnej sále Crocus City Hall v Moskve v sobotu 23. marca 2024. Foto: TASR/AP

Útok z piatkového večera si podľa posledných údajov ruských vyšetrovateľov vyžiadal najmenej 133 obetí na životoch.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Moskva 23. marca (TASR) – Ruské ministerstvo vnútra v sobotu oznámilo, že štyria podozriví útočníci zadržaní po piatkovom útoku v koncertnej sále na predmestí Moskvy nie sú ruskými občanmi. Informovala o tom agentúra AFP, píše TASR.

"Všetci sú cudzí štátni príslušníci," uviedlo ministerstvo vo vyhlásení. Ruské médiá priniesli správy, podľa ktorých sú títo podozriví občanmi Tadžikistanu, krajiny susediacej s Afganistanom, v ktorej je aktívna aj skupina Islamský štát (IS). Tá sa k najkrvavejšiemu útoku v Rusku za takmer dve desaťročia prihlásila.

Tadžické ministerstvo zahraničných vecí pre ruskú tlačovú agentúru TASS uviedlo, že tamojšie úrady sú v úzkom kontakte s Moskvou v súvislosti s "údajnou účasťou občanov krajiny na teroristickom útoku".

Útok z piatkového večera si podľa posledných údajov ruských vyšetrovateľov vyžiadal najmenej 133 obetí na životoch. Do koncertnej sály Crocus City Hall v meste Krasnogorsk pri Moskve vpadli muži ozbrojení automatickými zbraňami a granátmi, ktorí strieľali na ľudí a založili v budove požiar.

Viac ako 100 zranených sa nachádza v nemocnici, mnohí sú v kritickom stave, uviedla podpredsedníčka ruskej vlády Tatiana Golikovová.