Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Ruská diplomacia: V Sýrii našli nádoby s chlórom z Nemecka

Východná Ghúta je oblasť, v ktorej sa nachádza mesto Dúmá, kde začiatkom apríla došlo k údajnému použitiu chemických zbraní, pripomína AP. Foto: TASR/AP

Hovorkyňa ruského rezortu diplomacie uviedla, že niektoré fotky z mesta Dúmá, ktoré sa šírili prostredníctvom sociálnych médií, sú stopercentne falošné.

Moskva 19. apríla (TASR) - Sýrske jednotky našli v oslobodených častiach východnej Ghúty nádoby s chlórom, ktoré pochádzajú z Nemecka. Vyplýva to zo štvrtkového vyhlásenia hovorkyne ruského ministerstva zahraničných vecí Marije Zacharovovej, o ktorom informovala agentúra AP.

Východná Ghúta je oblasť, v ktorej sa nachádza mesto Dúmá, kde začiatkom apríla došlo k údajnému použitiu chemických zbraní, pripomína AP. V reakcii na to Spojené štáty spolu s Britániou a Francúzskom podnikli 14. apríla vzdušné útoky na niektoré oblasti v Sýrii. Damask a Moskva obvinenia o použití chemických zbraní odmietajú.

"Na oslobodených územiach východnej Ghúty našli sýrske vládne jednotky nádoby s chlórom, najhorším druhom chemických zbraní, z Nemecka a taktiež dymovnice, ktoré boli vyrobené, a teraz pozor, v meste Salisbury vo Veľkej Británii," povedala podľa agentúry TASS Zacharovová.

Zacharovová taktiež uviedla, že niektoré fotky z mesta Dúmá, ktoré sa šírili prostredníctvom sociálnych médií, sú stopercentne falošné, dodáva TASS.