Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Ruské sily zabili na severe Kaukazu šesť militantov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Výbor dodal, že podľa jeho presvedčenia sa zabití muži podieľali na množstve teroristických činov vrátane zabitia policajta z minulého týždňa.

Moskva 3. augusta (TASR) - Ruské bezpečnostné sily zabili šesť ľudí podozrivých z účasti na "medzinárodnom terorizme" v meste Naľčik, metropole ruskej severokaukazskej Kabardsko-balkarskej republiky. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na ruský Národný protiteroristický výbor (NAK).

"Militanti odmietli zložiť zbrane a spustili paľbu na príslušníkov bezpečnostných síl," napísal vo vyhlásení NAK.

Výbor dodal, že podľa jeho presvedčenia sa zabití muži podieľali na množstve teroristických činov vrátane zabitia policajta z minulého týždňa.

NAK však bližšie neuviedol, z akej skupiny pochádzali zabití. Výbor ešte informoval, že proces identifikácie zabitých stále prebieha.

Rusko sa zo všetkých síl snaží potlačiť povstanie islamistov na severnom Kaukaze, kde sa niektorí povstalci prihlásili k extrémistickej organizácii Islamský štát (IS).

Aktivisti za ľudské práva a kritici Kremľa obviňujú ruské bezpečnostné sily z využívania tvrdých metód na severnom Kaukaze. Tvrdia, že terčom týchto síl sa stávajú nielen militanti, ale aj odporcovia režimu, čo vyvoláva medzi miestnymi obyvateľmi nenávisť.