Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Ruské úrady: Tri deti zahynuli v Donecku pri ukrajinskom ostreľovaní

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V dôsledku barbarského ostreľovania počas noci... sme zaznamenali zásah domu v obytnej zóne, uviedol na sociálnej sieti Telegram Moskvou dosadený starosta Donecka Alexej Kulemzin.

Moskva 15. marca (TASR) - Tri deti prišli o život v piatok v dôsledku ukrajinského ostreľovania v meste Doneck v ruskom okupovanej rovnomennej oblasti na východe Ukrajiny. TASR správu prevzala z agentúry AFP, ktorá sa odvolala na miestne úrady.

"V dôsledku barbarského ostreľovania počas noci... sme zaznamenali zásah domu v obytnej zóne," uviedol na sociálnej sieti Telegram Moskvou dosadený starosta Donecka Alexej Kulemzin. Spresnil, že o život prišli dve dievčatá narodené v rokoch 2007 a 2021 a chlapec narodený v roku 2014.

Ruské sily minulý mesiac obsadili mesto Avdijivka, ktoré sa nachádza niekoľko kilometrov od Donecka. Vytláčanie ukrajinských síl z týchto oblastí podľa ich slov pomáha chrániť obyvateľov Ruskom kontrolovaných oblastí pred delostreleckými útokmi.

Proruskí separatisti Doneck okupujú od roku 2014. Rusko na jeseň 2022 jednostranne anektovalo Luhanskú i Doneckú oblasť a časti Záporožskej a Chersonskej oblasti. Ruské sily však tieto územia plne nekontrolujú, pripomína AFP.