Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Ruské veľvyslanectvo poslalo pápežovi prianie na výročie jeho zvolenia

Na archívnej snímke pápež František. Foto: TASR/AP

V príspevku na sociálnej sieti X opísalo veľvyslanectvo 87-ročného pápeža ako "skutočného obrancu humanizmu, mieru a tradičných hodnôt".

Rím 13. marca (TASR) - Ruské veľvyslanectvo pri Svätej stolici v stredu poprialo pápežovi Františkovi všetko najlepšie k 11. výročiu jeho zvolenia za pápeža. Informuje o tom TASR s odvolaním sa na agentúru ANSA.

V príspevku na sociálnej sieti X opísalo veľvyslanectvo 87-ročného pápeža ako "skutočného obrancu humanizmu, mieru a tradičných hodnôt". Ako ďalej uviedlo, pápeža považuje za jedného z mála lídrov so skutočne strategickým pohľadom na svetové problémy.

Správa prichádza krátko po kontroverzii okolo rozhovoru pápeža o vojne na Ukrajine. František v rozhovore pre švajčiarsku televíziu uviedol, že Ukrajina by mala mať odvahu vyvesiť "bielu vlajku" vo vojne s Ruskom. Predstavitelia viacerých krajín pápežove vyjadrenia kritizovali a Ukrajina si v pondelok reakcii predvolala vyslanca Vatikánu v Kyjeve. Vatikán následne objasnil, že František nežiadal Ukrajinu, aby sa vzdala.