Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Ruskí vyšetrovatelia skúmajú všetky možné verzie útoku v Surgute

Policajti stoja pri tele útočníka, ktorý napol ľudí nožom v meste Surgut na ruskej Sibíri. Foto: TASR/AP

Zdravotný stav ťažko zranených hospitalizovaných v miestnej nemocnici je podľa dnešných informácií ruských médií naďalej vážny.

Moskva 20. augusta (TASR) - Ruské orgány činné v trestnom konaní nevnímajú zatiaľ útok nožom, pri ktorom miestny občan v sibírskom meste Surgut zranil sedem ľudí, štyroch z nich ťažko, ako teroristický čin.

Platí to napriek tomu, že sa k zodpovednosti za útok prihlásil tzv. Islamský štát (IS), ktorý tak učinil obvyklými kanálmi vrátane agentúry Amák a ktorý políciou zastreleného útočníka označil za svojho vojaka. Pravosť tohto vyhlásenia sa však nedá overiť.

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie, ktorý vzhľadom na veľkú rezonanciu útoku v spoločnosti prevzal jeho vyšetrovanie, dnes v Moskve oznámil, že vyšetrovatelia skúmajú všetky možné verzie zločinu.

Zdravotný stav ťažko zranených hospitalizovaných v miestnej nemocnici je podľa dnešných informácií ruských médií naďalej vážny.

O mužovi, ktorého zadržanie zachytili kamery miestnej televízie C-1, vysvitlo, že s útokom nemal nič spoločného.

Dejisko útoku, mesto Surgut, ktoré má 320.000 obyvateľov a je centrom ropného a plynového priemyslu na Sibíri, patrí medzi najbohatšie v Ruskej federácii. Leží vo vzdialenosti 2100 km východne od Moskvy.