Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Americký senátor odovzdal Moskve Trumpov list pre Putina

Americký prezident Donald Trump a prvá dáma USA Melania Trumpová počas stretnutia s podnikateľskými lídrami vo svojom golfovom klube v meste Bedminster v americkom štáte New Jersey 7. augusta 2018. Foto: TASR/AP

Republikán Paul, ktorý obhajoval Trumpa po jeho júlovom summite s Putinom v Helsinkách, je spolu s delegáciou aktuálne v Rusku na niekoľkodňovej návšteve.

Moskva 8. augusta (TASR) - Americký senátor Rand Paul doručil do Moskvy list prezidenta Spojených štátov Donalda Trumpa adresovaný ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. S odvolaním sa na stredajšie oznámenie Kremľa o tom informuje agentúra AP.

Republikán Paul, ktorý obhajoval Trumpa po jeho júlovom summite s Putinom v Helsinkách, je spolu s delegáciou aktuálne v Rusku na niekoľkodňovej návšteve.

Putinov hovorca Dmitrij Peskov povedal, že Kremeľ sa zatiaľ s obsahom zmieneného listu neoboznámil. "Očakávame, že v najbližšom čase dorazí do prezidentskej kancelárie," dodal Peskov podľa ruských tlačových agentúr.

Biely dom sa k listu ani jeho obsahu bezprostredne nevyjadril.

Paul na Twitteri napísal, že "list zdôraznil dôležitosť ďalšej spolupráce v rôznych oblastiach vrátane boja proti terorizmu, prehĺbenia legislatívneho dialógu a obnovenia kultúrnych výmen".

Senátor sa v pondelok stretol s členmi zahraničného výboru hornej komory ruského parlamentu. Následne oznámil, že ich pozval na návštevu Washingtonu.