Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Rusi tvrdia, že na východe Ukrajiny obsadili ďalšiu dedinu

Na snímke z videa zverejneného tlačovou službou ruského ministerstva obrany 21. marca 2024 ruský raketomet Smerč strieľa smerom k ukrajinskej pozícii na nezistenom mieste na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Ruské ministerstvo obrany podľa Sky News dodalo, že ruské sily eliminovali ukrajinský odpor a obsadili aj železničnú stanicu.

Moskva 21. marca (TASR) - Moskva vo štvrtok oznámila, že ruská armáda dobyla dedinu Toneňke v Doneckej oblasti. TASR sa odvoláva na agentúru AFP.

Ruské ministerstvo obrany podľa Sky News dodalo, že ruské sily eliminovali ukrajinský odpor a obsadili aj železničnú stanicu. Kyjev sa k týmto informáciám zatiaľ nevyjadril.

Generálny štáb ukrajinskej armády vo štvrtok ráno uviedol, že vojaci odrazili 14 útokov ruskej armády pri šiestich dedinách vo východnej časti Doneckej oblasti vrátane dediny Toneňke.

V utorok oznámili ruské jednotky obsadenie dediny Orlivka, asi štyri kilometre od Avdijivky. Moskva počas uplynulých mesiacov niekoľkokrát územne postúpila. Využíva tak svoju materiálnu prevahu na bojisku, zatiaľ čo sa Kyjev usiluje posilniť svoje pozície a zabezpečiť dostatok munície a vojenských jednotiek.