Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 7. jún 2024Meniny má Róbert
< sekcia Zahraničie

Rusko: Deväť ľudí zahynulo pri ukrajinskom ostreľovaní

Slnko zapadá nad zničenou budovou v meste Izyum na Ukrajine v utorok 24. októbra 2023. Foto: TASR/AP

Moskvou dosadený miestny predstaviteľ Konstantin Basiuk na sociálnej sieti Telegram informoval, že ukrajinská armáda zaútočila na civilnú infraštruktúru v okolí mesta Čaplinka.

Moskva 3. novembra (TASR) - Deväť ľudí zahynulo počas ukrajinského ostreľovania Ruskom okupovanej časti Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny, uviedol v piatok Rusmi dosadený oblastný gubernátor Vladimir Saldo. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

"Spod trosiek sme vytiahli deväť mŕtvych," povedal Saldo pre ruskú štátnu televíziu.

Moskvou dosadený miestny predstaviteľ Konstantin Basiuk zároveň na sociálnej sieti Telegram informoval, že "ukrajinská armáda zaútočila na civilnú infraštruktúru v okolí mesta Čaplinka". Zásah dostala údajne budova dôchodkového fondu a úradu práce.

Basiuk informoval o siedmich obetiach a siedmich zranených, pričom záchranári podľa neho "bojujú o život ďalších dvoch ľudí".

Mesto Čaplinka sa nachádza približne 100 kilometrov juhovýchodne od mesta Cherson, ktoré ovládajú ukrajinské sily. Ukrajina ho získala naspäť vlani v novembri, keď sa odtiaľ Rusi stiahli za Dneper. Moskva však stále kontroluje väčšinu Chersonskej oblasti.

Ukrajinský gubernátor tejto oblasti Olexandr Prokudin tam v septembri nariadil evakuáciu civilného obyvateľstva.