Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Rusko dúfa, že všetky strany minskej dohody ju budú dodržiavať

Ruský prezident Vladimir Putin odchádza počas mierových rozhovorov o konflikte na Ukrajine v Minsku vo štvrtok 12. februára 2015. Ruský prezident Vladimir Putin dnes oznámil, že účastníci rokovaní tzv. normandskej štvorky v Minsku sa dohodli na zastavení paľby na východe Ukrajiny. Foto: TASR/AP

Rusko očakáva, že všetky strany dohody, dosiahnutej v Minsku a týkajúcej sa vyriešenia konfliktu na Ukrajine, budú dodržiavať jej podmienky.

Moskva 13. februára (TASR) - Rusko očakáva, že všetky strany dohody, dosiahnutej v Minsku a týkajúcej sa vyriešenia konfliktu na Ukrajine, budú dodržiavať jej podmienky. Vyhlásil to dnes hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

"Tentoraz je dohoda podporovaná na najvyššej úrovni a dúfame, že všetky strany budú brať vážne svoje záväzky," povedal Peskov novinárom vrátane tlačovej agentúry Reuters.

Lídri Ukrajiny, Ruska, Nemecka a Francúzska spečatili dohodu v bieloruskej metropole vo štvrtok. Dokument žiada prímerie na juhovýchode Ukrajiny od 15. februára.

Peskov dodal, že ruský prezident Vladimir Putin, ukrajinský prezident Petro Porošenko, francúzsky prezident Francois Hollande a nemecká kancelárka Angela Merkelová sa v sobotu večer budú spolu telefonicky rozprávať.