Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Lavrov diskutoval s Kerrym o Sýrii, Jemene a Ukrajine

Americký minister zahraničných vecí John Kerry (vpravo) a ruský šéf diplomacie Sergej Lavrov počas pietneho aktu pri pamätníku obetí II. svetovej vojny v ruskom Soči 12. mája 2015. Cieľom Kerryho návštevy, počas ktorej sa stretne aj s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, je pokúsiť sa zlepšiť vzťahy s Ruskom, ktoré sú pre nezhody okolo riešenia krízy na Ukrajine a v Sýrii najhoršie od konca studenej vojny. Foto: TASR/AP

Ukrajinský konflikt zhoršil vzťahy medzi bývalými zarytými nepriateľmi z obdobia studenej vojny natoľko, že sa dostali na nové dno.

Moskva 21. mája (TASR) - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov dnes telefonicky diskutoval s americkým partnerom Johnom Kerrym o situácii v Sýrii, Jemene a na Ukrajine. S odvolaním sa na rezort ruskej diplomacie o tom informovala tlačová agentúra Reuters.

Telefonát bol najnovším zo série kontaktov na vysokej úrovni medzi Moskvou a Washingtonom za posledné dni, keďže obe krajiny sa snažia riešiť krízy na Blízkom východe a na Ukrajine. Ukrajinský konflikt zhoršil vzťahy medzi bývalými zarytými nepriateľmi z obdobia studenej vojny natoľko, že sa dostali na nové dno.

"Stredobodom telefonátu bola situácia v Sýrii a Jemene a snahy medzinárodného spoločenstva dopomôcť k začatiu mierového procesu v oboch týchto konfliktných oblastiach," dodalo ruské ministerstvo vo vyhlásení.