Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Na hranicu v Belgorodskej oblasti nasadili čečenských bojovníkov

Mínomet, ilustračné foto Foto: TASR

Počas uplynulého mesiaca z Belgorodskej oblasti hlásili viacero cezhraničných prienikov proukrajinských partizánskych skupín.

Moskva 16. júna (TASR) - Čečenskí bojovníci boli nasadení v ruskej Belgorodskej oblasti na hraniciach s Ukrajinou, aby bránili útokom ukrajinských sabotážnych skupín. Oznámil to čečenský líder Ramzan Kadyrov, informuje TASR podľa správy televízie Sky News.

Počas uplynulého mesiaca z Belgorodskej oblasti hlásili viacero cezhraničných prienikov proukrajinských partizánskych skupín, ktorých príslušníci sa označujú za oponentov ruského prezidenta Vladimira Putina.

Čečenskí bojovníci z práporu Zapad-Achmat budú pôsobiť v pohraničnej obci Nechotejevka a na kontrolnom stanovišti Grajvoron, kde v máji prišlo k cezhraničným útokom.

"Obyvatelia oblastí pri hraniciach s Ukrajinou môžu byť pokojní... Ktokoľvek, kto naruší hranice s Ukrajinou, dostane bleskovú odpoveď," uviedol Kadyrov.

Ukrajina odmieta zapojenie do týchto cezhraničných útokov a označuje ich za priamy dôsledok ruskej invázie na svoje územie.