Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Rusko opäť útočilo dronmi na západe Ukrajiny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V dôsledku pádu trosiek zo zostreleného dronu v Odeskej oblasti bol poškodený dvor rodinného domu a prerušené elektrické vedenie.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev/Moskva/Londýn 9. apríla (TASR) - Generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl informoval, že v noci na utorok ruská armáda zaútočila na Ukrajinu 20 bezpilotnými lietadlami typu Šáhid. Všetky drony boli zostrelené.

Ako vo svojej správe spresnila britská stanica BBC, bezpilotné lietadlá boli zlikvidované nad Mykolajivskou, Odeskou, Chersonskou (na juhu Ukrajiny), Dnepropetrovskou a Poltavskou (stredovýchod) a Vinnyckou (juhozápad) a Ľvovskou oblasťou na západe Ukrajiny.

V dôsledku pádu trosiek zo zostreleného dronu v Odeskej oblasti bol poškodený dvor rodinného domu a prerušené elektrické vedenie.

Ukrajinské úrady okrem toho aktualizovali bilanciu raketového úderu na Poltavskú oblasť z pondelka večera. Zásah tam dostal civilný objekt - dvojposchodový bytový dom. O život prišiel jeden človek, ďalších 12, vrátane dvoch detí, utrpelo zranenia. Minister vnútra Ihor Klymenko dodal, že v dôsledku raketového útoku boli poškodené dva trojposchodové domy, jedna štvorposchodová budova a asi tucet áut.

Ruské ministerstvo obrany vo svojej zvodke z utorka rána citovanej stanicou BBC tvrdí, že jeho systémy protivzdušnej obrany zničili v utorok večer pri pobreží anektovaného Krymu ukrajinskú protilodnú raketu Neptun.

Okrem toho nad územím Belgorodskej a Voronežskej oblasti boli zostrelené štyri drony.

Ukrajinská strana toto vyhlásenie zatiaľ nekomentovala. BBC pripomenula, že vo vojnových podmienkach nie je možné overiť vyhlásenia úradov bojujúcich strán.