Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Predstaviteľa opozície Udaľcova pred zhromaždením opäť zatkli

Sergej Udaľcov Foto: TASR/AP

Udaľcov, vodca opozičnej strany Ľavicový front, sa nachádzal medzi približne 30 ľuďmi zadržanými v súvislosti so spomínanou demonštráciou.

Moskva 23. septembra (TASR) - Ruské médiá dnes informovali, že popredného predstaviteľa opozície Sergeja Udaľcova, ktorého nedávno po odpykaní vyše štyroch rokov za mrežami prepustili, opäť zatkli, a to pred úradne nepovoleným zhromaždením v Moskve.

Udaľcov, vodca opozičnej strany Ľavicový front, sa nachádzal medzi približne 30 ľuďmi zadržanými v súvislosti so spomínanou demonštráciou, informovala ruská tlačová agentúra Interfax.

Agentúra s odvolaním sa na Udaľcovovu právničku Violettu Volkovovú napísala, že v pondelok 25. septembra sa má politik postaviť pred súd pre obvinenie z narušenia verejného poriadku. Za takéto obvinenia sa v Rusku udeľuje trest odňatia slobody 15 dní.

Udaľcova prepustili z väzenia v auguste po odpykaní trestu v dĺžke štyri a pol roka, ktorý dostal pre obvinenia súvisiace s jeho úlohou pri zorganizovaní protestného zhromaždenia v máji 2012 v deň pred návratom Vladimira Putina do prezidentského úradu.