Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

FOTO: Pobodali zástupkyňu šéfredaktora rozhlasovej stanice Echo Moskvy

Pobodali zástupkyňu šéfredaktora rozhlasovej stanice Echo Moskvy. Na snímke záchranári a polícia zasahuje pred redakciou v centre Moskvy. 23. októbra 2017. Moskva Foto: TASR/AP

Páchateľ vtrhol do štúdia v centre Moskvy a pobodal Taťjanu Felgenhauerovú. Známa je najmä moderovaním populárneho ranného vysielania.

Moskva 23. októbra (TASR) - Zástupkyňu šéfredaktora ruskej rozhlasovej stanice Echo Moskvy pobodal neznámy útočník. Informovala o tom v pondelok agentúra AP.

Na nedatovanej snímke je zástupkyňa šéfredaktora ruskej rozhlasovej stanice Echo Moskvy Taťjana Felgenhauerová v kancelárii rádia v Moskve 23. októbra 2017.
Foto: TASR/AP


Echo Moskvy, ktoré sa často označuje za jedinú nezávislú rozhlasovú stanicu v Rusku, uviedla na svojej webovej stránke, že páchateľ vtrhol do štúdia v centre Moskvy a pobodal Taťjanu Felgenhauerovú. Známa je najmä moderovaním populárneho ranného vysielania.

Policajti zatýkajú neznámeho útočníka, ktorý pobodal zástupkyňu šéfredaktora ruskej rozhlasovej stanice Echo Moskvy v Moskve 23. októbra 2017.
Foto: TASR/AP


Šéfredaktor Echa Moskvy Alexej Venediktov informoval na Twitteri, že Felgenhauerovú previezli do nemocnice a jej život nie je v ohrození. Muža zadržali priamo v redakcii.

Na snímke šéfredaktor ruskej rozhlasovej stanice Echo Moskvy Alexej Venediktov odpovedá na otázky AP vo svojej kancelárii v Moskve 23. októbra 2017.
Foto: TASR/AP


Je po operácii, útočník bol zrejme duševne chorý


Zdravotný stav zástupkyne šéfredaktora ruskej rozhlasovej stanice Echo Moskvy Taťjany Feľgengauerovej (32), ktorá sa dnes na pracovisku stala terčom útoku nožom, je vážny. Informovala o tom tlačová agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na Sergeja Petrikova, riaditeľa nemocnice, v ktorej sa novinárka podrobila chirurgickému zákroku.

Podľa jeho slov charakter zdravotných následkov i ďalší postup liečby bude zrejmý až po ukončení všetkých diagnostických procedúr.

Už skôr prišli z Moskvy správy, že novinárka je mimo ohrozenia života. Šéfredaktor Echa Moskvy Alexej Venediktov informoval, že po operácii uviedli jeho kolegyňu do umelého spánku.

Útočník, ktorý pri vchode do budovy rozhlasovej stanice zneškodnil štipľavým sprejom jedného z príslušníkov súkromnej bezpečnostnej služby a neskôr sa pokúsil napadnúť ďalšieho, tvrdí, že sa ho novinárka po dva mesiace "v telepatickom kontakte" sexuálne domáhala. Borisovi Gricovi, ako sa označuje páchateľ, hrozí za útok v prípade potvrdenia viny súdom až 11 rokov za mrežami.

Odborníci však preskúmajú jeho duševný stav a zistia, či bol v čase činu príčetný. Jeden z nich, Michail Vinogradov, sa už nechal počuť, že páchateľa zrejme sužuje schizofrénia. Podľa nemenovaného zdroja ide o rodáka z Gruzínska žijúceho v Izraeli.