Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Trosky zostreleného drona padli na dom v Rusku, zahynuli tri osoby

Na archívnej snímke dron. Foto: TASR/AP

Gubernátor predtým hlásil dve obete. Upozornil však, že pod troskami sa môže nachádzať aj jedno dieťa a dodal, že záchranné práce pokračujú.

Moskva 12. októbra (TASR) - Tri osoby vrátane dieťaťa prišli o život po tom, ako trosky ukrajinského drona zostreleného nad ruskou Belgorodskou oblasťou dopadli na obytný dom. TASR správu prevzala vo štvrtok z agentúry AFP.

Gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov v aplikácii Telegram uviedol, že systém protivzdušnej obrany zostrelil bezpilotné lietadlo, ktoré sa blížilo k mestu. Pád trosiek spôsobil požiar obytnej budovy. O život prišli tri osoby vrátane malého dieťaťa. Gubernátor zverejnil aj fotografie zničeného domu.

Gubernátor predtým hlásil dve obete. Upozornil však, že pod troskami sa môže nachádzať aj jedno dieťa a dodal, že záchranné práce pokračujú.

Ďalšie dve osoby utrpeli zranenia. Gladkov spresnil, že muž upadol do kómy a mal závažné popáleniny a žena utrpela otras mozgu a zlomeninu nohy. Lekári jej stav označili za vážny.

Gubernátor upozornil, že pod troskami sa môže nachádzať aj jedno dieťa a dodal, že záchranné práce pokračujú.

Pohraničná Belgorodská oblasť sa od začiatku ruskej vojenskej agresie voči Ukrajine stáva terčom čoraz intenzívnejších delostreleckých a dronových útokov, pripomína AFP. V utorok tam počas ukrajinského ostreľovania zahynuli dve osoby.