Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Rusko podozrieva Turecko z príprav na inváziu do Sýrie

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Sme prekvapení, že utáraní zástupcovia Pentagónu, NATO a početných takzvaných organizácií na ochranu ľudských práv v Sýrii sú stále ticho, povedal ovorca ruského ministerstva obrany.

Moskva 4. februára (TASR) - Turecko sa intenzívne pripravuje na vojenskú inváziu do Sýrie. Vyhlásil to dnes hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov, podľa ktorého to naznačuje vývoj na turecko-sýrskych hraniciach.

"Máme vážne dôvody podozrievať Turecko z intenzívnych príprav na vojenskú inváziu na územie zvrchovaného štátu - Sýrskej arabskej republiky. Zaznamenávame rastúci počet príznakov skrytých príprav tureckých ozbrojených síl na aktívne operácie na území Sýrie," citovala Konašenkova agentúra TASS.

Konašenkov sa vyjadril aj k videozáznamu, ktorý rezort predtým zverejnil s tým, že ide o dôkaz ostreľovania obývaných oblastí v sýrskej provincii Lázikíja tureckými samohybnými delostreleckými systémami.

"Sme prekvapení, že utáraní zástupcovia Pentagónu, NATO a početných takzvaných organizácií na ochranu ľudských práv v Sýrii sú stále ticho napriek našej výzve, aby reagovali na tieto akcie," povedal Konašenkov.

Dodal, že ruské ministerstvo obrany zintenzívnilo všetky druhy prieskumu na Blízkom východe.