Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Rusko poprelo sťahovanie armády k hranici so Severnou Kóreou

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Hovorca ruského Východného vojenského okruhu vysvetlil, že sťahovanie ťažkej techniky je súčasťou naplánovaných manévrov na preverenie bojovej pripravenosti.

Moskva 21. apríla (TASR) - Ruské úrady popreli správy o tom, že presúvajú vojenské jednotky smerom k hranici so Severnou Kóreou v čase rastúceho napätia na Kórejskom polostrove.

Hovorca ruského Východného vojenského okruhu Alexandr Gordejev vysvetlil, že sťahovanie ťažkej techniky, ktorého zábery sa začali šíriť v sociálnych médiách, je súčasťou "naplánovaných manévrov na preverenie bojovej pripravenosti". Hovorcove slová priniesla agentúra AP s odvolaním sa na agentúru Interfax.

Armádna technika sa podľa neho sťahovala z miesta predchádzajúcich manévrov. Gordejev tiež poprel akékoľvek prepojenie so severokórejským jadrovým programom.

Sťahovanie techniky označil za naplánované aj podpredseda branno-bezpečnostného výboru hornej komory ruského parlamentu Franc Klincevič. Pre agentúru RIA Novosti poprel ako špekulácie správy, ktoré by naznačovali, že Rusko sa pripravuje na možný americký útok na Severnú Kóreu.