Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Ruský konvoj dorazil na Ukrajinu. Vraj priviezol darčeky pod stromček

Na snímke biele nákladné autá s humanitárnou pomocou z Ruska prechádzajú ukrajinským mestom Doneck 20. septembra 2014. Foto: TASR/AP Photo

V Rostovskej oblasti na juhu Ruska sa vytvoril ďalší, v poradí už desiaty humanitárny konvoj pre obyvateľov vojnou postihnutej východnej Ukrajiny

Moskva 21. decembra (TASR) - V Rostovskej oblasti na juhu Ruska sa vytvoril ďalší, v poradí už desiaty humanitárny konvoj pre obyvateľov vojnou postihnutej východnej Ukrajiny. Oznámilo to v sobotu ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie, ktoré citovala agentúra TASS.

"(Konvoj) pozostáva zo 180 vozidiel naložených 1400 tonami humanitárneho nákladu vrátane 470 darčekov,"
uviedol hovorca ruského ministerstva. V Rostovskej oblasti sa formoval niekoľko dní, pričom pomoc prišla z desiatich ruských regiónov.

"Vyše 90 vozidiel dorazilo do Donecka so zásobami potravín, stavebným materiálom a liekmi," uviedol rezort. Rovnaký počet nákladných áut dorazil do Luhanska.

"Po vyložení sa nákladiaky vrátia späť do (ruskej) Rostovskej oblasti," citoval ministerstvo spravodajský server Sputnik.

Celkovo dopravil konvoj do Donbasu vyše 1400 ton pomoci vrátane novoročných darčekov. V Rostovskej oblasti sa formoval niekoľko dní, pričom pomoc prišla z desiatich ruských regiónov.

Rusko o vyslaní konvoja vopred upovedomilo Ukrajinu aj príslušné medzinárodné organizácie.

Predchádzajúcich deväť konvojov dopravilo pre obyvateľov Doneckej a Luhanskej oblasti od 11. augusta vyše 12.000 ton pomoci.

Ruské konvoje budili najmä z počiatku veľké znepokojenie ukrajinskej vlády i Západu, ktorý sa obával možných provokácií zo strany Moskvy a separatistov.




Predchádzajúcich deväť konvojov dopravilo pre obyvateľov ukrajinskej Doneckej a Luhanskej oblasti od 11. augusta vyše 12.000 ton pomoci.

Ruské konvoje budili najmä z počiatku veľké znepokojenie ukrajinskej vlády i Západu, ktorý sa obával možných provokácií zo strany Moskvy a separatistov.