Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Požiar po útoku v Moskve uhasili, zverejnili čiastočný zoznam obetí

Na snímke ľudia stoja pred koncertnou sálou Crocus City Hall v západnej časti Moskvy v sobotu 23. marca 2024. Foto: TASR/AP

Podľa vyšetrovateľov si streľba a požiar vyžiadali celkovo najmenej 133 mŕtvych, počet obetí sa však môže zvýšiť.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Moskva 23. marca (TASR) – Hasiči v sobotu večer uhasili požiar v budove koncertnej haly Crocus City Hall na predmestí Moskvy, v ktorej došlo v piatok k teroristickému útoku s vyše 130 obeťami na životoch. Potvrdilo to ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie, ktoré tiež zverejnilo zoznam dosiaľ identifikovaných obetí. Informovali o tom tlačové agentúry TASS a AFP, píše TASR.

Tlačové oddelenie ministerstva oznámilo, že otvorený požiar zlikvidovali o 19.18 h moskovského času (17.18 h SEČ). Záchranári stále prehľadávajú trosky budovy, ktorú ozbrojenci po streľbe na divákov podpálili. Budova vyhorela a časť z nej sa zrútila, čo sťažuje identifikáciu pozostatkov.

Ministerstvo pre mimoriadne situácie publikovalo zoznam 29 ľudí, ktorí pri útoku zomreli. Podľa vyšetrovateľov si streľba a požiar vyžiadali celkovo najmenej 133 mŕtvych, počet obetí sa však môže zvýšiť. V nemocnici ošetrovali v sobotu vyše 100 ľudí, časť z nich bola v kritickom stave.