Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Rusko predloží v OSN rezolúciu o vyslaní mierových síl OSN do Donbasu

Delegáti prichádzajú pred otvorením summitu skupiny BRICS, ktorá združuje Brazíliu, Rusko, Indiu, Čínu a Juhoafrickú republiku v čínskom meste Sia-men 3. septembra 2017. Foto: TASR/AP

Putin zdôraznil, že mierové jednotky OSN by boli nasadené iba pozdĺž demarkačnej línie, a to po stiahnutí ťažkých zbraní.

Sia-men 5. septembra (TASR) - Rusko predloží v Bezpečnostnej rade OSN rezolúciu o vyslaní mierových síl OSN na východe Ukrajiny s cieľom zaistiť bezpečnosť pozorovateľskej misie Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE). Oznámil to dnes ruský prezident Vladimir Putin po skončení dvojdňového summitu BRICS v čínskom meste Sia-men.

Podľa agentúry TASS však Putin zdôraznil, že mierové jednotky OSN by boli nasadené iba pozdĺž demarkačnej línie, a to po stiahnutí ťažkých zbraní. "A toto rozhodnutie nemožno urobiť bez priameho kontaktu so zástupcami samozvaných republík v Donbase," dodal šéf Kremľa, pričom mal na mysli Doneckú ľudovú republiku (DĽR) a Luhanskú ľudovú republiku (LĽR).