Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Rusko: Pri Moskve údajne našli havarovaný bojový dron

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Bezpilotné lietadlo údajne našli blízko jednej zo záhrad severovýchodne od Moskvy.

Moskva 24. apríla (TASR) - Ruské bezpečnostné orgány objavili v zalesnenej oblasti blízko hlavného mesta Moskva havarovaný bojový dron nesúci výbušninu, uviedla v pondelok agentúra DPA s odvolaním sa na ruské médiá.

Bezpilotné lietadlo údajne našli blízko jednej zo záhrad severovýchodne od Moskvy. Podľa informácií z bezpečnostných kruhov bol nájdený stroj rozlomený na dve časti; v súčasnosti ho skúmajú úrady, aby zistili, odkiaľ vyštartoval a kam mal namierené.

V blízkosti Moskvy sa nachádza niekoľko vojenských objektov. Rusko pred 14 mesiacmi vojensky napadlo susednú Ukrajinu a pravidelne ju ostreľuje raketami a dronmi. Zároveň sa sťažuje na rastúci počet útokov aj na vlastné územie, a to aj na ciele ďaleko za frontovou líniou, konštatuje DPA.

Terčom útokov dronmi sa tak napríklad stalo už aj vojenské letisko určené pre strategické bombardéry neďaleko mesta Saratov.

Ruské vedenie medzitým masívne posilnilo vzdušnú obranu v okolí Moskvy.

Podľa pondelkových informácií proruského gubernátpra prístavného mesta Sevastopol Vladimira Rogova sa terčom útoku námornými dronmi na Krymskom polostrove opäť stala ruská Čiernomorská flotila. Ruské jednotky podľa neho útok odrazili; Kyjev to doposiaľ nekomentoval.