Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Pri nehode na ceste na Sibíri zahynulo 12 ľudí vrátane deviatich detí

Ilustračné foto. Foto: TASR/Roman Hanc

Informovalo o tom ministerstvo vnútra autonómneho Chantyjsko-mansijského okruhu v Rusku. K zrážke došlo dnes popoludní na hlavnej ceste spájajúcej dve sibírske mestá, kde sa ťaží ropa.

Moskva 4. decembra (TASR) - Najmenej 12 ľudí, vrátane deviatich členov detskej akrobatickej skupiny, zahynulo dnes pri zrážke na ceste na východe Sibíri. Informovalo o tom ministerstvo vnútra autonómneho Chantyjsko-mansijského okruhu v Rusku.

K zrážke došlo dnes neskoro popoludní na hlavnej ceste spájajúcej dve sibírske mestá, kde sa ťaží ropa. Podľa skorších správ vodič autobusu, vezúci súbor akrobatov, stratil kontrolu nad vozidlom a narazil do protiidúceho nákladného auta. O život prišlo najmenej 12 ľudí a ďalších 20 utrpelo zranenia.

Podľa úradu gubernátora autobus viezol deti naspäť do ich domovského mesta po súťaži v metropole danej oblasti.

Vyšetrovacia komisia zatiaľ neuviedla príčinu havárie, ale vyhlásila, že preveruje rôzne faktory, napríklad nízku viditeľnosť a nepriaznivé poveternostné podmienky. Teplota dnes večer dosahovala okolo mínus 17 stupňov Celzia a bola hlásená aj snehová víchrica.

Ruská tlačová agentúra Interfax s odvolaním sa na hovorkyňu miestnej polície informovala, že vodiči oboch vozidiel, ktorí sa nachádzajú v nemocnici, mali negatívne výsledky testov na alkohol.