Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Zahraničie

Pri ukrajinskom ostreľovaní pohraničia údajne zomrel jeden človek

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa gubernátora bola v pondelok ráno vystavená zrejme delostreleckému ostreľovaniu obec Gončarovka, ktorá leží len niekoľko kilometrov od hraníc.

Moskva 11. marca (TASR) - Jedna osoba zahynula pri ukrajinskom ostreľovaní ruskej Kurskej oblasti, ktorá leží pri hraniciach s Ukrajinou. Oznámil to v pondelok tamojší gubernátor Roman Starovojt, informuje TASR podľa správy agentúry DPA.

V dôsledku ukrajinského útoku tiež utrpela zranenia jedna žena, uviedol Starovojt na sociálnej sieti Telegram.

Podľa gubernátora bola v pondelok ráno vystavená zrejme delostreleckému ostreľovaniu obec Gončarovka, ktorá leží len niekoľko kilometrov od hraníc. Ukrajinské strely podľa neho zasiahli i obec Vnezapnoje. V dôsledku útoku zostali bez dodávok elektrickej energie štyri obce.

Ruské ministerstvo obrany údajný ukrajinský útok na pohraničnú oblasť nekomentovalo. Uviedlo však, že ruská armáda zostrelila šesť ukrajinských dronov.

Rusko, ktoré pred vyše dvoma rokmi spustilo inváziu na Ukrajinu a okupuje veľké časti ukrajinské územia, pravidelne podniká útoky na ciele ležiace ďaleko za frontovou líniou na Ukrajine. V noci na pondelok Ukrajina hlásila útoky na Charkovskú a Odeskú oblasť, pri ktorých prišlo k poškodeniu obytných budov i civilnej infraštruktúry.