Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Putin sa v Petrohrade stretol s lídrom SAE, vyzdvihol vzájomné vzťahy

Ruský prezident Vladimir Putin (uprostred) a líder Spojených arabských emirátov (SAE) šejk Muhammad ibn Zajd Nahaján počas stretnutia na ekonomickom fóre v Petrohrade v piatok 16. júna 2023. Foto: TASR/AP

Putin poďakoval Nahajánovi za úlohu SAE pri výmene väzňov medzi Ruskom a Ukrajinou, a Ruskom a USA.

Moskva 16. júna (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin v piatok vyzdvihol vzťahy Ruska so Spojenými arabskými emirátmi (SAE) počas stretnutia s vodcom na ropu bohatej krajiny šejkom Muhammadom ibn Zajdom Nahajánom v Petrohrade. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry AFP.

"Emiráty sú veľmi dobrým partnerom," povedal Putin v televíziou prenášaných komentároch na začiatku stretnutia, ktoré sa konalo na okraj hospodárskeho summitu v druhom najvýznamnejšom ruskom meste.

Putin poďakoval Nahajánovi za úlohu SAE pri výmene väzňov medzi Ruskom a Ukrajinou, a Ruskom a USA. Nahaján sa počas rozhovorov, v rámci ktorých lídri diskutovali o "strategickom partnerstve" svojich krajín, vyslovil za "deeskaláciu" a "politické riešenie" konfliktu na Ukrajine.

Rusko a SAE úzko spolupracujú v ropnej aliancii OPEC+, pričom Dubaj je jedným z mála svetových hlavných miest, ktoré nezrušilo priame lety do Moskvy po začatí vojenského konfliktu na Ukrajine vo februári 2022.