Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Rusko tvrdí, že neďaleko Moskvy zostrelilo ukrajinský dron

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ruské ministerstvo obrany taktiež informovalo o zneškodnení ďalšieho bezpilotného stroja v Leningradskej oblasti na severovýchode krajiny.

Moskva 18. januára (TASR) - Rusko v noci na štvrtok odrazilo ukrajinské dronové útoky, pričom jedno z bezpilotných lietadiel bolo zostrelené neďaleko metropoly Moskva a ďalšie nad Belgorodskou oblasťou pri hraniciach s Ukrajinou, uviedli ruskí predstavitelia. TASR informuje podľa agentúry AFP.

"Útok dronu letiaceho smerom na Moskvu bol protivzdušnou obranou odrazený v meste Podoľsk," ležiacom zhruba 30 južne od Moskvy, potvrdil primátor ruskej metropoly Sergej Sobianin s tým, že podľa prvotných informácií nedošlo k žiadnym obetiam ani škodám.

Ruské ministerstvo obrany taktiež informovalo o zostrelení dronu neďaleko Moskvy a zároveň o zneškodnení ďalšieho bezpilotného stroja v Leningradskej oblasti na severovýchode krajiny, ktorej metropolou je druhé najväčšie ruské mesto Petrohrad, cituje AFP.

Od jari 2023 je Moskva a i rovnomenná Moskovská oblasť pravidelne terčom ukrajinských dronov; väčšina z nich je však zostrelená. Niekoľkomesačným smrtiacim útokom čelila aj pohraničná Belgorodská oblasť. Tamojší gubernátor Viačeslav Gladkov vo štvrtok uviedol, že protivzdušná obrana zostrelila desať striel smerujúcich na toto územie.

Rusko vedie vojnu na Ukrajine už od februára 2022, pripomína AFP.