Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Zahraničie

Rusko tvrdí, že Nemecko hromadne vyhostilo ruských diplomatov

Na tejto fotografii zverejnenej tlačovou službou ruského ministerstva zahraničných vecí hovorí hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharova. Foto: TASR/AP

Nemecké úrady prijali rozhodnutie o ďalšom hromadnom vyhostení zamestnancov ruských diplomatických misií v Nemecku, povedala hovorkyňa ruského rezortu diplomacie Marija Zacharovová.

Moskva 22. apríla (TASR) - Ruské ministerstvo zahraničných vecí v sobotu uviedlo, že Nemecko sa rozhodlo vyhostiť ďalších ruských diplomatov. Berlín to zatiaľ nepotvrdil. TASR správu prevzala z agentúr Reuters a DPA.

"Nemecké úrady prijali rozhodnutie o ďalšom hromadnom vyhostení zamestnancov ruských diplomatických misií v Nemecku. Dôrazne odsudzujeme tieto kroky Berlína, ktorý naďalej vzdorovito ničí celú škálu rusko-nemeckých vzťahov," povedala hovorkyňa ruského rezortu diplomacie Marija Zacharovová.

Nespresnila však, koľko ruských diplomatov sa Berlín rozhodol vyhostiť. Podľa DPA nie je jasné, či vyhostení diplomati už opustili Nemecko.

Zacharovová dodala, že Moskva vzhľadom na toto rozhodnutie prijme odvetné opatrenia – vyhostí z Ruska nemeckých diplomatov a obmedzí maximálny počet zamestnancov nemeckých diplomatických misií v Rusku.

DPA pripomína, že v sobotu pristálo v Berlíne ruské lietadlo so špeciálnym diplomatickým povolením. Nie sú však známe podrobnosti o pasažieroch či náklade predmetného lietadla.