Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 11. jún 2024
< sekcia Zahraničie

Rusko tvrdí, že pri Moskve zneškodnilo ukrajinský dron

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Rusko aj Ukrajina používajú vo vojne na Ukrajine útočné aj prieskumné drony často.

Moskva 19. decembra (TASR) - Rusko v utorok uviedlo, že v Moskovskej oblasti zneškodnilo ukrajinský dron, pričom jeho úlomky dopadli mimo centra hlavného mesta. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

"Jednotky protivzdušnej obrany zničili nad okresom Odincovo v Moskovskej oblasti ukrajinské bezpilotné lietadlo," uviedlo ruské ministerstvo obrany s tým, že dron smeroval na nemenované zariadenia v Moskve. Odincovo sa nachádza kúsok od moskovského letiska Vnukovo.

Primátor Moskvy Sergej Sobianin zároveň povedal, že podľa predbežných informácií pri tomto útoku nedošlo k žiadnym škodám ani obetiam. Dodal, že na mieste, kde dopadli úlomky dronu, zasahujú špecializované pohotovostné služby.

Zároveň došlo k uzavretiu letiska Vnukovo pre prichádzajúce lety, pričom jeho predstavitelia sa odvolali na "dôvody, na ktoré nemajú vplyv".

Rusko aj Ukrajina používajú vo vojne na Ukrajine útočné aj prieskumné drony často. Rusko krátko pred týmto útokom informovalo, že v Brianskej oblasti ležiacej pri hraniciach s Ukrajinou zostrelilo niekoľko ukrajinských dronov.