Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Rusko údajne na východe Ukrajiny obsadilo dedinu Orlivka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Správa o obsadení Orlivky prišla približne mesiac po obsadení neďalekej Avdijivky. Ruské jednotky sa zmocnili tohto zničeného mesta po jednej z najkrvavejších bitiek vojny na Ukrajine.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Moskva 19. marca (TASR) – Ruské jednotky v utorok údajne obsadili dedinu Orlivka, asi štyri kilometre od Avdijivky na východe Ukrajiny, uviedlo ruské ministerstvo obrany. TASR informuje podľa správy agentúry AFP.

"Jednotky skupiny Stred na avdijivskom fronte oslobodili dedinu Orlivka," vyhlásilo ruské ministerstvo obrany. Správa o obsadení Orlivky prišla približne mesiac po obsadení neďalekej Avdijivky. Ruské jednotky sa zmocnili tohto zničeného mesta po jednej z najkrvavejších bitiek vojny na Ukrajine.

Moskve počas niekoľkých uplynulých mesiacov niekoľkokrát územne postúpila. Využíva tak svoju materiálnu prevahu na bojisku, zatiaľ čo sa Kyjev usiluje zaistiť dostatok munície a jednotiek.

Ukrajina odoláva ruským útokom a čaká na dodávky delostreleckej munície z Európy a balík vojenskej pomoci od USA v hodnote približne 60 miliárd USD, ktorý v Kongrese blokujú republikáni.