Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Rusko údajne zmarilo pokus ukrajinských sabotérov prekročiť hranicu

Mínomet, ilustračné foto Foto: TASR

Rusko tento rok opakovane hlási ukrajinské pokusy o sabotáž pri svojich hraniciach.

Moskva 4. septembra (TASR) – Ruské bezpečnostné zložky zastavili ukrajinskú sabotážnu skupinu, ktorá sa snažila vstúpiť na územie krajiny. Uviedol to v pondelok predstaviteľ západoruskej Brianskej oblasti, informuje agentúra AFP.

Rusko tento rok opakovane hlási ukrajinské pokusy o sabotáž pri svojich hraniciach. V máji dokonca oznámilo zapojenie vrtuľníkov do potlačenia dramatického cezhraničného útoku v Belgorodskej oblasti.

"Zamestnanci pohraničných síl FSB a jednotky ruského ministerstva obrany zmarili pokus ukrajinskej sabotážnej a prieskumnej skupiny preniknúť na územie Ruskej federácie," uviedol v pondelok brianský gubernátor Alexandr Bogomaz na platforme Telegram.

Brianska oblasť sa nachádza na západe Ruska pri hranici s Bieloruskom a Ukrajinou. Podobne ako ďalšie ruské pohraničné regióny ju často zasahujú útoky dronov a ostreľovanie. Moskva vedie od vlaňajšieho februára útočnú vojnu proti Ukrajine, ktorá pred niekoľkými mesiacmi spustila protiofenzívu s cieľom opätovne dobyť Ruskom okupované ukrajinské územia.