Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Moskva dúfa, že Kyjev a EÚ odložia uplatnenie časti asociačnej dohody

Na snímke prezident Petro Porošenko ukazuje podpísaný dokument v parlamente v Kyjeve. Foto: TASR/AP

Rezort diplomacie sa odvoláva na dohodu z ministerskej schôdze v Bruseli 12. septembra, ktorá pomôže vyhnúť sa dodatočným komplikáciám v rusko-ukrajinských obchodných a hospodárskych vzťahoch.

Moskva 17. septembra (TASR) - Moskva očakáva, že Ukrajina a Európska únia odložia uplatnenie ekonomickej časti asociačnej dohody, ako sa na tom dohodli 12. septembra v Bruseli, uviedlo dnes ruské ministerstvo zahraničných vecí.

Rusko podľa neho očakáva, že "rozhodnutie o odložení dočasného uplatňovania pravidiel zóny voľného obchodu do 31. decembra 2015 bude Európskou úniou a Kyjevom právne formalizované".

Podľa agentúry ITAR-TASS sa rezort odvoláva na "dohodu uzavretú na ministerskej schôdzke v Bruseli 12. septembra, ktorá pomôže vyhnúť sa dodatočným komplikáciám v rusko-ukrajinských obchodných a hospodárskych vzťahoch".

Rezort diplomacie dodal, že ak Kyjev a Brusel nedodržia dohodu, Rusko si vyhradzuje právo okamžite reagovať "v súlade s pravidlami WTO (Svetovej obchodnej organizácie), SNŠ (Spoločenstva nezávislých štátov) a Colnej únie".