Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Ruský humanitárny konvoj pre Ukrajinu začali colníci odbavovať

Vodič ruského kamióna s humanitárnou pomocou pripravuje náklad na colnú prehliadku na rusko-ukrajinskom hraničnom priechode v ruskom meste Doneck v Rostovskej oblasti na juhozápade Ruska 20. augusta 2014. Foto: TASR/AP

Ruskí a ukrajinskí colníci každé vozidlo skontrolujú a zapečatia predtým, ako sa vydá na cestu v sprievode predstaviteľov Červeného kríža.

Rostov na Done 20. augusta (TASR) - Na rusko-ukrajinských hraniciach začali dnes odbavovať prvých osem nákladných áut s ruskou humanitárnou pomocou pre obyvateľov juhovýchodnej Ukrajiny.

"Prvých osem vozidiel konvoja vstúpilo na hraničný priechod Doneck... Absolvujú colné procedúry," uviedol pre agentúru ITAR-TASS hovorca ruskej colnej správy Rajan Farukšin.

Približne 270 vozidiel s takmer 2000 tonami potravín, vody, detskej výživy a zdravotníckymi potrebami vyrazilo z Moskovskej oblasti 12. augusta. K rusko-ukrajinským hraniciam v Rostovskej oblasti dorazil konvoj 14. augusta a odvtedy sa nepohol.

Ukrajina a Rusko sa dohodli na colnom odbavení konvoja. Ruskí a ukrajinskí colníci každé vozidlo skontrolujú a zapečatia predtým, ako sa vydá na cestu v sprievode predstaviteľov Červeného kríža.