Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Kyjev bude podľa Kremľa braný na zodpovednosť za represívnu operáciu

Moskovský Kremeľ Foto: TASR/AP

Ruské ministerstvo zahraničných vecí vo vyhlásení, ktoré dodáva, že Západ podporou súčasného vedenia v Kyjeve v skutočnosti zabránil pokojnému riešeniu ukrajinskej krízy.

Moskva 2. mája (TASR) - Hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina dnes vyhlásil, že vládu v Kyjeve budú brať na zodpovednosť "predovšetkým všetci jej ľudia" za rozhodnutie spustiť "represívnu operáciu" na juhovýchode Ukrajiny.

Hovorca Dmitrij Peskov vo vyjadrení v štátnej televízii vyzval európske krajiny a USA, aby predložili svoje hodnotenie situácie v oblasti, kde "používajú letectvo proti obyvateľstvu". Kyjev by si podľa jeho slov mal svoje kroky premyslieť, informovala agentúra Reuters.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí medzitým vyzvalo západné veľmoci, aby upustili od svojej "deštruktívnej" politiky voči Ukrajine, a ukrajinskú vládu, aby zastavila "represívnu operáciu" na ukrajinskom juhovýchode.

"Umožní to, aby sa začal skutočný proces deeskalácie," uviedlo ministerstvo vo vyhlásení, ktoré dodáva, že Západ podporou súčasného vedenia v Kyjeve v skutočnosti zabránil pokojnému riešeniu ukrajinskej krízy.