Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Na ruské územie údajne dopadlo 40 mínometných granátov z Ukrajiny

Ukrajinský tank strieľa počas bojov s proruskými separatistami v meste Slovjansk na východe Ukrajiny 6. júna 2014. Foto: TASR/AP

Rostovská oblasť sa nachádza pri hranici s Ukrajinou, ktorej vládne sily bojujú vo východnej časti proti proruským separatistom.

Moskva 25. júla (TASR) - Na ruské územie dopadlo dnes približne 40 mínometných granátov, ktoré vystrelila ukrajinská armáda.

Informoval o tom predstaviteľ pohraničného oddelenia ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Vasilij Malajev.

"Približne 40 mínometných granátov dopadlo z Ukrajiny do Rostovskej oblasti," citovala Malajeva agentúra Reuters.

Pripomenula, že oblasť sa nachádza pri hranici s Ukrajinou, ktorej vládne sily bojujú vo východnej časti proti proruským separatistom.


USA protiruskou rétorikou ovplyvňujú medzinárodnú verejnú mienku

Rusko dnes vyhlásilo, že Spojené štáty svojimi nepodloženými narážkami a protiruskou rétorikou v súvislosti s krízou na Ukrajine ovplyvňujú medzinárodnú verejnú mienku.

"Odmietame nepodložené verejné narážky, ktoré deň čo deň opakuje hovorkyňa amerického ministerstva zahraničných vecí Marie Harfová," uvádza sa podľa agentúry Reuters v dnešnom vyhlásení ruského rezortu diplomacie.

"Na stretnutiach s novinármi v uplynulých dňoch vytvorila protiruské klišé, ktoré sa Washington tvrdohlavo usiluje vnútiť medzinárodnej verejnosti," píše sa ďalej vo vyhlásení ruského ministerstva zahraničných vecí.

Harfová na štvrtkovom brífingu povedala, že ruské delostrelectvo ostreľuje spoza hraníc postavenia ukrajinskej armády, ktorá na východe Ukrajiny bojuje s proruskými separatistami, čo Rusko popiera.