Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Rusko: Ukrajinský dron zasiahol sklad paliva v meste Oriol

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ruská štátna agentúra RIA Novosti citovala záchranné zložky, podľa ktorých sa po útoku vznietila nádrž s ropnými produktami.

Moskva 12. marca (TASR) - Ukrajinský útok dronom v noci na utorok zasiahol sklad pohonných hmôt v ruskom meste Oriol vzdialeného približne 160 kilometrov od hranice s Ukrajinou. Podľa oblastných úradov na mieste vypukol požiar, ale zásah si nevyžiadal žiadne obete, informuje agentúra AFP s odvolaním sa na ruské médiá.

Miestne médiá informovali, že k útoku došlo približne o 03.00 h miestneho času (01.00 h SEČ). Ruská štátna agentúra RIA Novosti citovala záchranné zložky, podľa ktorých sa po útoku vznietila nádrž s ropnými produktami.

Bezpilotné lietadlo "sa zrútilo v meste Oriol. Útok bol vedený na zariadenie palivového a energetického komplexu. Na mieste pôsobia špeciálne služby, ktoré sa snažia požiar uhasiť. K obetiam na životoch nedošlo," uviedol gubernátor Orlovskej oblasti Andrej Klyčov v aplikácii telegram.

Ukrajinské sily útočili dronmi aj v ruskej Belgorodskej oblasti. Podľa tamojšieho gubernátora Viačeslava Gladkova nedošlo k žiadnym obetiam, ale v dôsledku útoku bolo poškodené elektrické vedenie, čo zapríčinilo výpadok elektriny pre sedem obcí.

Ruská agentúra TASS s odvolaním sa na ministerstvo pre regionálnu bezpečnosť informovala o zničení dronu nad Tulskou oblasťou, ktorá sa nachádza južne od Moskvy. Dva ukrajinské drony boli zničené ruskou protivzdušnou obranou aj nad Kurskou oblasťou, uviedol tamojší gubernátor Roman Starovojt.

Starosta ruskej metropoly Sergej Sobjanin hlásil v Moskovskej oblasti zneškodnenie bezpilotného lietadla, ktoré smerovalo na Moskvu. Podľa neho nedošlo k žiadnym škodám ani obetiam.