Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Rusko varovalo USA pred útokmi na sýrsku armádu

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov vyjadril obavy nad správami v médiách, podľa ktorých Washington údajne zvažuje nálety na sýrskych vojakov.

Moskva 6. októbra (TASR) - Ruská armáda varovala dnes Spojené štáty pred útokmi na sýrske vládne sily a uviedla, že je pripravená použiť svoje vlastné zbrane na ochranu sýrskych vojakov. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov varoval, že príslušníci ruskej armády nebudú mať čas skontaktovať sa s americkou stranou, ak uvidia rakety letieť na terč. Naznačil tak, že v prípade útoku na sýrske sily Rusi úder opätujú.

Konašenkov vyjadril obavy nad správami v médiách, podľa ktorých Washington údajne zvažuje nálety na sýrskych vojakov. Dodal, že údery na oblasti kontrolované sýrskou vládou by mohli ohroziť tamojšie ruské sily.

Minulý mesiac zahynulo pri nálete koalície vedenej Spojenými štátmi viac ako 60 sýrskych vládnych vojakov. USA vtedy vydali vyhlásenie, že ich usmrtenie bolo neúmyselné a útok bol cielený na extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS), čo však Moskva spochybňuje.