Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Ruský minister Uľjukajev presviedča nemecké firmy, aby prišli do Ruska

Veľký Kremeľský palác v Moskve Foto: TASR/AP

Ruský minister hospodárskeho rozvoja Alexej Uľjukajev je v Nemecku a presviedča tamojšie stredne veľké firmy, aby investovali v Rusku. Informuje o tom agentúra DPA.

Stuttgart 26. novembra (TASR) - Ruský minister hospodárskeho rozvoja Alexej Uľjukajev je v Nemecku a presviedča tamojšie stredne veľké firmy, aby investovali v Rusku. Informuje o tom agentúra DPA. Nemecké firmy môžu investovať za rovnako výhodných podmienok, aké majú aj ich ruskí partneri. Uľjukajev to vyhlásil pred novinármi v Stuttgarte.

Predpokladom zvýhodnenia je, aby spolupracovali s ruskými firmami. Ruská vláda chce vyčleniť pre malé a stredné firmy 15 % z celkového objemu svojich objednávok. Okrem toho plánuje založiť agentúru, ktorá bude ručiť za úvery. A tá by mohla byť výhodná aj pre nemeckých investorov.

Uľjukajev navštívi aj veľké spoločnosti ako Bosch, Daimler a špecialistu na laserové technológie spoločnosť Trumpf.

Minister sa vyslovil za nový štart rozhovorov medzi Ruskom a EÚ, keď vyhlásil: "Sme maximálne otvorení pre kooperáciu s Európskou úniou." V utorok (25.11.) večer na stretnutí stuttgartskej obchodnej komory zase zdôraznil, že Moskva je za pokračovanie hospodárskeho dialógu.