Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Ruský opozičný líder leží na jednotke intenzívnej starostlivosti

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Kara-Murzov stav zostáva aj dva dni po hospitalizácii vážny a pacient pravdepodobne trpí zápalom podžalúdkovej žľazy a obojstranným zápalom pľúc.

Moskva 29. mája (TASR) - Jeden z vodcov ruskej opozície Vladimir Kara-Murza zostáva aj naďalej na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) moskovskej nemocnice, pričom nejasnosti okolo náhleho zhoršenia jeho zdravotného stavu vyvolávajú podľa agentúry AP obavy, či nebol otrávený.

Prednosta kliniky moskovskej nemocnice, kde opozičný líder leží, pre agentúru Interfax vo štvrtok uviedol, že Kara-Murzov stav zostáva aj dva dni po hospitalizácii vážny a pacient pravdepodobne trpí zápalom podžalúdkovej žľazy a obojstranným zápalom pľúc.

Kara-Murzov otec, pre Interfax povedal, že lekári cudzie zavinenie synovho ochorenia nevylúčili, avšak dôkazy o tom, že ho niekto zámerne otrávil, zatiaľ nemajú.

Vladimir Kara-Murza bol blízkym spolupracovníkom lídra opozície Borisa Nemcova, ktorého vo februári zavraždili v centre Moskvy, a okrem iného pracuje aj pre občianske združenie založené bývalým ropným magnátom a odporcom Kremľa Michailom Chodorkovským.