Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Ruský prezident postavil na roveň homosexuálov a pedofilov

Ruský prezident v dnes odvysielanom televíznom rozhovore Foto: TASR/AP

Podľa agengtúry Associated Press jeho slová ukázali, že medzi chápaním homosexuality v Rusku a na Západe je veľký rozdiel.

Moskva 19. januára (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin ponúkol nové ubezpečenia homosexuálnym atlétom a fanúšikom, ktorí sa na budúci mesiac zúčastnia Zimných olympijských hier (ZOH) 2014 v Soči.

Na druhú stranu však obhajoval ruský zákon zameraný proti homosexuálom tým, že postavil na roveň gejov a pedofilov a povedal, že Rusko sa potrebuje "očistiť" od homosexuality, ak chce mať vyššiu pôrodnosť.

Vyjadril sa dnes odvysielanom televíznom rozhovore, ktorý citovala agentúra Associated Press. Jeho slová ukázali, že medzi chápaním homosexuality v Rusku a na Západe je veľký rozdiel. Ruský zákon schválený vlani zakazuje "propagandu netradičných sexuálnych vzťahov" medzi neplnoletými, čo vyvolalo medzinárodné pobúrenie.

Putin odmietol odpovedať na otázku, či si myslí, že sa ľudia rodia ako homosexuáli alebo sa nimi stávajú. Ruský zákon však naznačuje, že informácie o homosexualite môže ovplyvniť sexuálnu orientáciu dieťaťa.