Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Zahraničie

Ruský rezort obrany: Útoky na Ukrajinu zasiahli stanovené ciele

Na snímke krv na zemi po ruskom ostreľovaní v Kyjeve 10. októbra 2022. Foto: TASR/AP

Ruské sily vypálili na Ukrajinu najmenej 83 rakiet, z ktorých 43 zničila ukrajinská protivzdušná obrana, uviedli ukrajinské vzdušné sily.

Moskva 10. októbra (TASR) - Ruské ministerstvo obrany v pondelok vyhlásilo, že ranné raketové útoky namierené na mnohé ukrajinské mestá splnili všetky stanovené ciele. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

"Útoky dosiahli svoje zámery. Všetky ciele boli zasiahnuté," uviedol rezort obrany v Moskve.

Ruské sily vypálili na Ukrajinu najmenej 83 rakiet, z ktorých 43 zničila ukrajinská protivzdušná obrana, uviedli ukrajinské vzdušné sily.

Hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov uviedol, že ruská armáda spustila "masívne útoky na vojenské velenie a komunikačné zariadenia a energetickú infraštruktúru Ukrajiny", píše agentúra AP.

Šéf Kremľa Vladimir Putin v pondelok vyhlásil, že masívne raketové útoky ruských síl na ukrajinské mestá sú odplatou za "teroristické" činy Kyjeva vrátane výbuchu, ktorý v sobotu poškodil Kerčský most spájajúci ruskú pevninu s anektovaným ukrajinským polostrovom Krym.

Konečná bilancia obetí pondelkových ruských útokov zatiaľ nie je úplne známa. Doterajšie policajné správy hovoria o minimálne desiatich mŕtvych a približne 60 zranených.