Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Ruský útok na domov dôchodcov si vyžiadal 56 životov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ruskí vojaci podľa vyjadrenia Štátnej služby pre špeciálnu komunikáciu a ochranu informácií Ukrajiny začali budovu "cynicky a zámerne" ostreľovať z tanku.

Kyjev 20. marca (TASR) - Ukrajinské úrady uviedli, že príslušníci ruskej inváznej armády začali strieľať z tanku na domov dôchodcov na východe Ukrajiny, pričom zabili 56 ľudí. Informovala o tom televízia Sky News, ktorá však túto informáciu bezprostredne nedokázala overiť z nezávislých zdrojov.

Podľa vyjadrenia Štátnej služby pre špeciálnu komunikáciu a ochranu informácií Ukrajiny (SSSCIP) sa terčom útoku "okupantov" stal domov dôchodcov v meste Kreminna v Luhanskej oblasti.

Ruskí vojaci podľa nej začali budovu "cynicky a zámerne" ostreľovať z tanku. "Jednoducho zamierili tank, pristavili ho pred budovu a spustili paľbu," uviedla SSSCIP, ktorá podlieha priamo ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému.

Päťdesiatšesť obyvateľov domova podľa SSSCIP zomrelo priamo na mieste. Útok prežilo len 15 ľudí, ktorých ruskí "okupanti uniesli a odvliekli" do neďalekého mesta Svatove, ktoré je pod kontrolou ruských vojsk, a umiestnili ich jednej z miestnych škôl.