Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Ruský vrtuľník počas cvičenia omylom pálil po divákoch

Screenshot z videa. Foto: Twitter Screenshot

Na zverejnenom videu vidieť, ako dva vrtuľníky preleteli nízko nad zemou a jeden z nich vystrelil raketu, ktorá explodovala neďaleko diváka.

Moskva 19. septembra (TASR/Teraz.sk) - Dvaja ľudia utrpeli zranenia, keď ruský bojový vrtuľník omylom strieľal na divákov počas vojenského cvičenia na západe Ruska. Informoval o tom dnes internetový spravodajský portál 66.ru.

Na zverejnenom videu vidieť, ako dva vrtuľníky preleteli nízko nad zemou a jeden z nich vystrelil raketu, ktorá explodovala neďaleko diváka.

Spravodajský server tiež uviedol, že počas incidentu na vojenskom cvičení Západ 2017 dvaja ľudia utrpeli zranenia a dva automobily boli zničené. Podľa servera sa tak stalo v nedeľu alebo v pondelok na strelnici Lužskij, približne 100 kilometrov východne od hranice s Estónskom.

Ruská armáda pripustila, že video je pravé, ale poprela, že sa to stalo v pondelok. Nešpecifikovala, kedy a kde sa incident na videu stal, ale uviedla, že nikto nebol zranený.

Moskva v uplynulých dňoch opakovane ubezpečovala, že rusko-bieloruské manévre Západ 2017 nie sú prípravou na inváziu do Poľska a Litvy - členských štátov NATO - alebo na Ukrajinu, ktorá sa o členstvo v Aliancii uchádza. Všetky tri zmienené štáty susedia s Ruskou federáciou.